بنر
سبدخرید 0
سبد خرید
تعداد: 1 عدد
قیمت: 190000ريال

رولکس را بهتر بشناسیم (قسمت اول)

    سه‏ شنبه 19 تیر

تاریخچه رولکس به طرزی ناگسستنی با روحیه بلندپروازانه بنیان‌گذار آن، هانس ویلسدورف، مرتبط است. هانس ویلسدورف در سال ۱۹۰۵ و در سن ۲۴ سالگی، یک شرکت تخصصی توزیع انواع ساعت در لندن تأسیس کرد.اوبه فکر ساعتی بود که روی مچ بسته شود و چون ساعت‌‌های مچی‌ آن دوره چندان دقیق نبودند،هانس ویلسدورف پیشبینی کرد که ساعت‌ها می‌توانند نه تنها زیبا و برازنده، بلکه دقیق وقابل اطمینان نیز بشوند.ویلسدورف برای آن ‌که مردم را نسبت به اعتبار ساعت‌های کاملاً نوآورانه خود متقاعد سازد، ساعت‌های خود را با قطعات کوچک و بسیار دقیقی که توسط یک شرکت سوئیسی ساعت‌سازی در شهر "بین" سوئیس تولید می‌شد، تجهیز کرد.در سال 1908هانس ویلسدورف تصمیم گرفت که برای ساعت‌هایش نامی کوتاه داشته باشد که به راحتی به هر زبانی گفته و به ذهن سپرده شود و روی صفحه و موتور ساعت زیبا به نظر برسد.او می‌گفت: «حروف الفبا را به هر شکل ممکن ترکیب کردم. این کار صدها اسم را به من داد، ولی هیچ کدامشان درست به نظر نمی‌آمد. یک روز صبح، وقتی‌ در چیپساید لندن در طبقه بالای یک گاری اسبی سوار بودم، غول چراغ نام «رولکس» را در گوشم طنین انداز کرد ومارک رولکس شکل گرفت.رولکس در ابتدا تمرکز خود را بر روی کیفیت موتورها گذاشت. تلاش بی وقفه برای داشتن دقت کرونومتریک، به سرعت به نتیجه رسید. در سال ۱۹۱۰، یک ساعت رولکس اولین ساعت‌مچی در دنیا بود که گواهینامه سوئیسی دقت کرونومتریک را از مرکز رسمی‌ رتبه‌بندی ساعت در شهر "بین" سوئیس دریافت کرد.چهار سال بعد در سال ۱۹۱۴، رصدخانه Kew در بریتانیای کبیر گواهینامه دقت درجه "A" را به یک‌ ساعت‌مچی رولکس اعطا کرد، امتیازی که تا آن زمان منحصراً برای کرونومتر‌های دریایی در نظر گرفته شده بود. از آن زمان به بعد، ساعت‌مچی رولکس مترادف با دقت بود.رولکس به ژنو، شهری با شهرت جهانی‌ در ساعت سازی، نقل مکان کرد و در سال ۱۹۲۰ در ژنو به ثبت رسید.

در سال ۱۹۲۶، اختراع اولین ساعت ضدّ آب و ضدّ غبار توسط رولکس گامی‌ بزرگ و رو به جلو بود. این ساعت که "Oyster" نامیده شد دارای قابی مهر و موم شده و بدون منفذ بود که به بهترین شکل از موتور ساعت حفاظت می‌‌کرد.ادعای ضدّ آب بودن ساعت، یک مسئله و ثابت کردن آن مسئله دیگری است. در سال ۱۹۲۷ ساعت Oyster رولکس، که به دست شناگر جوان انگلیسی‌ به نام مرسدس گلایتز بسته شده بود، عرض کانال مانش را طی کرد و این شنا بیش از ۱۰ ساعت طول کشید که ساعت‌ تا انتها به خوبی کار کرد.برای تجلیل عبور از کانال مانش، رولکس تبلیغی تمام صفحه‌ای را در صفحه اول روزنامه "دیِلی مِیل" منتشر کرد و از موفقیت ساعت ضدّ آب خبر داد. این رویداد سرآغاز مفهوم چهرۀ ماندگار بود.در سال ۱۹۳۱ رولکس با یک روتور پرپچوال اولین مکانیزم خودکوک در جهان را اختراع و ثبت کرد. این سیستم هوشمند، یک اثر هنری واقعی، امروز در قلب هر ساعت اتوماتیک مدرن قرار دارد.

اولین گروه اعزامی که بر فراز اِورست پرواز کرد مجهز به ساعت‌های Oyster رولکس بود. اعضای گروه از عملکرد این ساعت‌ها بسیار راضی‌ بودند.رولکس فرصت طلایی آزمودن، تنظیم و نمایش عملکرد‌ فنی ساعت Oyster در عرصه‌های مختلف را در نظر گرفت. دنیای ورزش چون هوانوردی، اتومبیل‌رانی و سفرهای اکتشافی، آزمایشگاه‌هایی پویا را برای بررسی‌های بیشمار ساعت‌ها از نظر فنی، تشکیل دادند.در دهه ۱۹۳۰ رولکس و یکی‌ از سریع‌ترین راننده‌های دنیا، "سِر مالکوم کمپبل"، در جستجوی سرعت با هم متحّد شدند. ۴ سپتامبر ۱۹۳۵، پشت فرمان "بلوبرد" و با ساعتی رولکس بر دست، این "پادشاه سرعت" رکورد سرعتی روی زمین معادل ۳۰۰ مایل در ساعت (حدود ۴۸۵ کیلومتر در ساعت) را در دشت بُنویل سالت در ایالت یوتا به جای گذاشت. سِر مالکوم رکورد سرعت در جهان را ٩ بار بین سال‌های ۱۹۲۴ تا ۱۹۳۵ شکست، که پنج بار آن در ساحل دیتونا در ایالت فلوریدا بود و او نامه ای به شرکت رولکس نوشت به این مضمون:مدّتی است که من از ساعت رولکس‌ام استفاده می‌کنم، که حتی در شرایط نسبتاً دشوار، عالی کار می‌کند"، سِر مالکوم کمپبل.

رولکس در سال ۱۹۴۵ شاهد تولد مدل Datejust بود، اولین کرونومتر مچی خودکوکی که تاریخ را در روزنه‌ای روی صفحه نشان می‌داد.ساعتی بسیار متمایز که به یک بند جوبیلی مخصوص به‌خود و دورقاب شیاردار مجهز بود.با این نمایش, رولکس بودن ساعت بی‌درنگ قابل شناسایی بود. این ساعت که رکن مجموعه Oyster است در ابتدا برای مردان طراحی شده بود و طی دهه بعد در مدل‌های متنوّعی برای خانم‌ها نیز در دسترس قرار گرفت.در آغاز دهه ۱۹۵۰، رولکس ساعت‌های حرفه‌ای را تولید کرد که به عنوان ابزار استفاده می‌شدند و کارایی آن فراتر از نشان دادن زمان بود. این ساعت‌ها برای فعالیت‌های حرفه‌ای از قبیل غواصی در عمق، هوانوردی، کوهنوردی و سفرهای علمی‌-اکتشافی در نظر گرفته شده بودند. این ساعت‌ها اشتیاقی پایدار به وجود آوردند و به ساعت‌های فاتحان معروف شدند.در سال ۱۹۵۳، سفر اکتشافی جان هانت، که طی آن سِر ادموند هیلاری و تنزینگ نورگی به قلّه اِورست رسیدند، به ساعت‌های Oyster Perpetual  مجهز بودند.با الهام از این قسمت از ماجراجویی‌های هیجان‌انگیز بشر،Oyster Perpetual Explorer که در سال ۱۹۵۳ برای بزرگداشت صعود موفق به قلّه اِورست به بازار عرضه شد، به سرعت به یک نماد تبدیل شد.ساعت Submariner  که در سال ۱۹۵۳ عرضه شد، اولین ساعت غواصی ضدّ آب تا عمق ۱۰۰ متری (٣٣٠ فوت) بود. دور قاب قابل چرخش آن به غواصان امکان می‌دهد مدت زمان غواصی خود را بخوانند. Submariner را طراحی کردیم تا در عمق ۶۶۰ فوت زیر دریا به خوبی کار کند که این ساعت وظیفه خود را به خوبی انجام داد. همچنان که پروازهای بین‌قاره‌ای در دهه ۱۹۵۰ گسترش پیدا می‌کرد، هواپیماهای مسافربری به راحتی از مناطق جغرافیایی مختلف با ساعت‌های پی‌در‌پی عبور می‌کردند. برای اولین بار اهمیت دانستن زمان در نقاط مختلف دنیا به طور همزمان احساس شد. عصر هواپیماهای جت شروع می‌شد و رولکس با ساعتی که با روح اَدوار هماهنگ بود به این نیاز پاسخ داد.در سال 1955ساعت GMT‑Master برای پاسخگویی به نیازهای خاص خلبانان خطوط هوایی تولید شد. این مدل، ساعت رسمی‌ چندین شرکت هواپیمایی شد که از جمله شرکت معروف Pan American World Airways که بیشتر به نام Pan Am شناخته می‌شد. بارزترین مشخصه ظاهری آن دور قاب دورنگش بود که ساعات روز و شب را از هم متمایز می‌‌کرد.در سال ۱۹۵۶ ساعت Oyster Perpetual Day‑Date برای اولین بار به نمایش گذاشته شد. این ساعت که فقط طلای ١٨ عیار یا پلاتینی آن ساخته شده‌ بود، اولین ساعت مچی بود که تاریخ و کلمه کامل روزهای هفته را در دریچه‌ای روی صفحه نشان می‌داد و با بند پرزیدنت که در اصل مخصوصِ این مدل ساخته‌ شده بود، ساعت بی‌بدیلی است که همچنان در دست شخصیت‌های تأثیرگذار مشاهده می شود.ساعت‌های رولکس مدت‌هاست با کسانی که طی سالیان متمادی، سرنوشت جهان را هدایت کرده‌اند، عجین شده است.سازمان تحقیقات هسته‌ای اروپا (CERN)، برجسته‌ترین آزمایشگاه فیزیک ذرات در جهان و پیشگام پژوهش‌های علمی در کشف رازهای بنیادین جهان است که این آزمایشگاه پرانرژی‌ترین ذره‌‌ی شتاب‌دهنده جهان را در خود دارد. در دهه ١٩۵٠،CERN همچنین یکی از اولین مؤسسات تحقیقاتی بود که تأ‌یید کرد ساعت      Milgauss  می‌تواند در برابر میدان‌های مغناطیسی تا ١٠٠٠ گاوس مقاومت کند که در نتیجه سال ۱۹۵۶ برای رفع نیازهای جامعه علمی طراحی وعرضه شد. محافظ موتور این ساعت,در قلب Milgauss است که موجب مقاومت خارق‌العاده آن در برابر تداخلات مغناطیسی می‌شود